Zonnepanelen

Waarom kiezen voor zonnepanelen?

Omdat ze gewoon rendabel zijn, de levensstandaard van de zonnepanelen is er in de loop der jaren alleen maar op vooruit gegaan de product garanties liggen tussen de 10 en de 15 jaar al. de prijs van een installatie is al met meer dan 50% gezakt ! En heeft nog steeds een investeringsrendement van 4-6% wat zeker niet slecht is ten opzichte van de bank. natuurlijk draagt het ook mee aan een goed leefmilieu en is het veel milieuvriendelijker dan de fossiele brandstoffen die gebruikt worden voor stroom op te wekken . Die hoogst waarschijnlijk in de loop der jaren zullen moeten dicht gaan wegens niet VEILIG, dit zal de prijs van de stroom niet ten goeden komen.


* Stroom opwekken door gratis zonlicht.
* Hoger rendement dan op een bankrekening.
* Stroom factuur wordt elk jaar duurder.
* Weinig tot geen onderhoud.
* zeer duurzaam , milieu vriendelijk.

Wat is het verschil tussen bepaalde zonnepanelen?

De 2 meest voorkomende soorten zijn poly en monokristalijne zonnepanelen .
Wanneer je op een dak een blauw paneel ziet met een alluminium kader dan gaat het over een polykristalijn
Wanneer je een zwart paneel ziet met een zwarte kader dan gaat het over een monokristalijn
Welke zijn nu beter?
Een poly gaat meer opbrengen bij indirect licht en een mono bij direct licht, maar voor in belgie/nederland gaat dat in de praktijk minimaal zijn.
Daarom kiezen veel mensen voor monokristalijn , omdat die volledig zwart zijn en dat oogt mooier dan een poly.
Naast deze 2 soorten heb je nog 1 soort wat de laatste tijd meer en meer voorkomt.
"Dunne film" deze zonnepanelen lijken eigenlijk op de monokristalijne zonnepanelen maar zijn iets kleiner.
bij deze heb je dan nog eens 2 varianten CIS / CISG.

Onze zonnepanelen

Ben Q

BenQ Solar, een divisie van AU Optronics, is toegewijd fabrikant van zonne-energie systemen. AU Optronics Corporation is een toonaangevende wereldwijde fabrikant van TFT-LCD gewijd aan groenere producten, productie, voor een duurzaam leven. BenQ Solar maakt gebruik van de productie kracht van AU Optronics topkwaliteit en innovatieve zonne-producten om te produceren voor wereldwijde klanten.
BenQ Solar is gespecialiseerd in het leveren van high-efficiëntie zonne-oplossingen die tegemoet te komen aan residentiële, commerciële en utiliteitsbouw klanten. BenQ Solar producten voldoen aan internationaal en overtreffen erkende normen, met inbegrip van JET, JPEC, IEC, UL, MCS en CEC

Bekijk technische fiche

Tame Solar

De oorsprong van tamesol gaat terug tot 2005, gericht als PV-modules producent. Ons hoofdkantoor bevindt zich in Girona (Spanje). Spanje, Italië, Brazilië, Roemenië, Duitsland en de Verenigde Staten zijn de belangrijkste landen waar Tamesol heeft deelgenomen als provider.

Bekijk technische fiche

Viessmann

De full black module van Viessmann, voor een esthetisch mooi uitzicht. U kan vertrouwen op deze module wat betreft prestatie en kwaliteit. Ons eigen onderzoek en onze eigen productontwikkeling in combinatie met uitgebreid kwaliteitsbeheer staan garant voor een lange en storingsvrije gebruiksduur. •Topkwaliteit voor aantrekkelijke prijzen •

Bekijk technische fiche

LG (tijdelijk niet verkrijgbaar)

LG Solar geeft u alle opties om te kiezen uit de beste oplossing voor u. Of u nu op zoek bent naar uitbreiding van uw bestaande systeem, of zoekt naar het beste energie-rendement, wij ondersteunen alle betrouwbare modules en bieden de beste garantie-programma's in de industrie. LG heeft onlangs de "Cello Technology" ontwikkeld, die de prestaties en betrouwbaarheid verbetert door 3 linten te vervangen door 12 draden.

Bekijk technische fiche

NSP

NSP zonnepanelen, wat ook voor Neo Solar Power Corporation staat . Is opgericht in december 2005, in 2013 is DelSolar opgegaan in NSP en daarmee zijn ze de grootste zonnepanelenfabrikant geworden van Taiwan. In het begin richtte NSP zich nog alleen op de productie van de zonnecellen, maar op heden produceren ze de gehele lijn van zonnepanelen zelf .

Bekijk technische fiche

Onze omvormers

Solar Edge

Bij de SolarEdge Optimizer omvormer zijn de zonnepanelen parallel geschakeld. Valt er op een zonnepaneel dus wat schaduw, dan zal enkel dat ene zonnepaneel minder opbrengen. En dus niet de hele in serie geschakelde string zoals normaal. SolarEdge berekent immers de opbrengst paneel per paneel, wat kan resulteren in een mooie meeropbrengst. Dat is een groot verschil met andere omvormers.
Overschakelen van omvorm

Bekijk technische fiche

Sma

Sma is een Duits bedrijf dat zich al jaren marktleider mag noemen op het gebied van net gekoppelde omvormers, ze produceren ook off-grid systemen. Deze producten zijn zowel voor de particulier als voor de industrie bestemd .Het zijn dan ook heel vertrouwbaren omvormers met een standaard garantie van 5 jaar die gedurende deze 5 jaar op elk moment kan verlengt worden .

Bekijk technische fiche

GoodWe

De omvormer van goodwe is prijs kwaliteit een interessante oplossing. Deze worden geproduceerd in china maar voldoen wel aan de strenge europese wetgeving.
ze bieden een product garantie aan van 10 jaar . Het rendement van deze omvormer licht op +- 98 % afhankelijk van welk type.

Bekijk technische fiche

Plaatsingsmaterialen